Novo u Klimi M

Weishaupt toplotne pumpe Nemački brend

 

Niskotemperaturna toplotna pumpa vazduh-voda, Weishaupt Nemačka, u split izvedbi

Niskotemperaturna pumpa namenjena je novoizgrađenim objektima.

Glavne karakteristike:

  • 24/07 on-line pristup servisnim parametrima
  • Minimalna buka zahvaljujući specijalnoj konstrukciji

Visokotemperaturna toplotna pumpa namenjena je za zamenu postojećih visokotemperaturnij kotlova.

Visokotemperaturna toplotna pumpa namenjena je za zamenu postojećih visokotemperaturnij kotlova.

Glavne karakteristike:

  • Ovaj uređaj objedinjuje efikasnost uz istovremenu minimalnu buku u radu, zahvaljujući specijalnoj konstrukciji.
  • Tih i efikasan rad: 35dB na 1.5m udaljenosti
  • 24/7 on-line pristup servisnim parametrima
  • Jednostavna kaskadna sprega do 5 uređaja

Sve što je tehnički moguće objedinjeno je u jednom uređaju. Toplotna pumpa kompanije Weishaupt sa modulisanim radom, objedinjuje efiksanost i gotovo nečujan rad. BiblockR ima sve prednosti vazdušne toplotne pumpe, a zahvaljujući jednoj spoljnoj i jednoj unutrašnjoj jedinici zadržana je fleksibilnost split uređaja. Za razliku od drugih split toplotnih pumpi, kompresor se ne nalazi u spoljnoj, već u unutrašnjoj jedinici čime se postiže vrlo tih i efikasan rad: „Gubici u transportu“ između spoljne i unutrašnje strane, sa novom BiblockR toplotna pumpa postali su prošlost. Pored toga, ubrizgavanje pare (EVI) sa dodatnim izmenjivačem toplote u unutrašnjoj jedinici obezbeđuje temperaturu polaza do 65 °C. Takođe, „ventilator sa lopaticama u obliku sovinih krila“ i činjenica da se kompresor ne nalazi u spoljnoj jedinici i pri najkraćem rastojanju obezbeđuju ispunjavanje najstrožih zahteva Tehničkih uputstava za zaštitu od buke (35 dB(A)) tokom noći u isključivo stambenim zonama. Ove funkcije čine BiblockR toplotnu pumpu jednom od najtiših i najefikasnijih toplotnih pumpi vazduh/voda na tržištu – idealan vrhunski proizvod za novogradnje i modernizaciju. I ovde se ne radi samo o inovativnom i jedinstvenom dizajnu

BiblockR Toplotna pumpa

Inovativna spoljna jedinica svojim visokokvalitetnim kućištem i aerodinamički oblikovanim aluminijumskim lamelama postavlja nove standarde u pogledu izgleda, a tihi rad uređaja pozicionira ga među vrhunske proizvode u ovom tržišnom segmentu. Kompresor izmešten iz spoljne jedinice, tihi „ventilator sa sovinim krilima“ (lopatice u obliku krila sove), kao i veliki BlueFin isparivač smanjuju buku tokom upotrebe do gotovo bešumnog rada. Nivo zvučnog pritiska spoljne jedinice WBB 12 na rastojanju 1,5 metra iznosi svega 35 dB(A). Ovim se ispunjavaju najviši zahtevi Tehničkih uputstava za buku, na primer noću u isključivo stambenim zonama. To takođe znači da su građevinska ograničenja u vezi sa bukom stvar prošlosti.

Unutrašnja jedinica dovodi toplotu preuzetu iz okolnog vazduha na nivo grejanja. Snažan i tih Scroll-kompresor svojim snažnim inverterom obezbeđuje modulisani rad, omogućuje temperature polaznog voda do 65 °C i radi pouzdano do spoljne temperature –22 °C.

Kontaktirajte nas

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

011 329 22 83

Bulevar Despota Stefana 109a, 11000 Beograd