Od avgusta 2010. godine, Klima M je postala zvanični eksluzivni zastupnik kompanije iz Velike Britanije za vazdušne zavese – Thermoscreens. U ponudi se nalazi širok asortiman električnih, vodenih i ambijentalnih tipova vazdušnih zavesa modernog dizajna i vrhunskog kvaliteta. Tu je i novi tip vazdušnih zavesa koji se, zahvaljujući saradnji sa renomiranom japanskom kompanijom Mitsubishi Electric, može povezati na već postojeći VRF sistem što predstavlja veliku uštedu energije.

VAZDUŠNE ZAVESE

 

Šta su vazdušne zavese?

Vazdušna zavesa je uređaj koji se koristi za sprečavanje prolaska vazduha ili zagađivača kroz otvorena vrata. Često se koriste u industrijskim okruženjima, ali se mogu naći iu nekim poslovnim zgradama i kućama. Vazdušne zavese se mogu napajati električnom energijom, prirodnim gasom, propanom ili komprimovanim vazduhom.

Vazdušne zavese rade tako što stvaraju barijeru vazduha koji se kreće velikom brzinom preko otvorenih vrata. Duva mlaz vazduha preko otvora, što stvara nevidljivu barijeru. Ovo efikasno zatvara otvor i sprečava ulazak spoljašnjeg vazduha u zgradu.

Vazdušne zavese mogu uštedeti značajnu količinu energije smanjujući potrebu za grejanjem i hlađenjem.

 

Da li su vazdušne zavese efikasne?

Vazdušne zavese su energetski efikasan način kontrole temperature u prostoru. Često se koriste u komercijalnim okruženjima, kao što su restorani i prodavnice, da zadrže hladan vazduh napolju, kao i da zadrže topao vazduh unutra. Sve studije i testovi su dokazali da su vazdušne zavese efikasne u tome.

Prema zakonima fizike, lagani zagrejani vazduh podiže se prirodnom konvekcijom. Topli vazduh se diže i zamenjuje ga hladnijim vazduhom iz okoline. Ovaj proces se nastavlja sve dok temperatura vazduha ne izjednači. Vazdušni mlaz iz vazdušne zavese stvara jasnu podelu između toplih i hladnih oblasti, što ga čini efikasnim načinom za razdvajanje različitih temperaturnih područja.

Loše dizajnirane vazdušne zavese, pogrešno odabrane jedinice (manje snažne) ili neadekvatna ugradnja su česti uzroci smanjene efikasnosti i efektivnosti vazdušne zavese. Da biste postigli željene performanse, važno je odabrati pravi tip vazdušne zavese i pravilno je postaviti. Zato vam na raspolaganju stoji naš stručni tim koji radi od projektovanja, preko asistencije prilikom odabira jedinica, i instalacije istih.

Zašto stavljati vazdušnu zavesu?

 

  • komfor– vazdušne zavese pomažu u održavanju savršene temperature okruženja u hladnim, toplim ili normalnim uslovima – stvarajući ugodno podneblje za klijente i zaposlene
  • politika otvorenih vrata– vazdušne zavese promovišu politiku prodaje otvorenim vratima u maloprodaji omogućavajući nesmetan prolaz
  • štednja energije– korišćenje vazdušnih zavesa kod otvorenih vrata dovodi do značajnog smanjenja potrošnje energije u odnosu na mesta gde nema vazdušnih zavesa
  • zaštita– vazdušne zavese pomažu u održavanju čistoće okruženja – štiteći od prašine, mirisa, insekata i uopšte spoljašnjeg zagađenja
  • zdravlje i zaštita– u uslovima hlađenja, Termoscreens hladne vazdušne zavese značajno smanjuju ulazak toplog vlažnog vazduha u slučajevima kada je potrebno da vrata budu otvorena prilikom utovara ili istovara
  • laka ugradnja– vazdušne zavese se vrlo lako ugrađuju i održavaju tokom čitavog radnog veka. To je jednostavno i isplativo rešenje za savršeno okruženje.

Vazdušne zavese na freonski gas

U saradnji sa japanskom kompanijom Mitsubishi Electric, Thermoscreen je plasirao najnoviji proizvod – vazdušnu zavesu koja koristi energiju toplotne pumpe ili VRF sistema. Thermoscreen je napravio vazdušnu zavesu koju je moguće povezati sa City Multi VRF (izmenjivi protok freona) sistemom.

To omogućava da vazdušna zavesa radi u kombinaciji sa mnogim drugim tipovima unutrašnjih jedinica, kao jedan sistem. Mogućnosti uštede energije korišćenjem VRF su mnogobrojne i Mitsubishi Electric nudi širok dijapazon opcija. City Multi VRF vazdušnu zavesu možete prebaciti u režim hlađenja i ona će se ponašati kao bilo koja druga unutrašnja jedinica sistema. Ovo može biti slučaj na onim mestima gde postoji politika zatvorenih vrata. Sve VRF vazdušne zavese imaju ugrađene posude za odvod kondenzata koji se javlja prilikom hlađenja.

Thermoscreens vazdušne zavese

Vazdušne zavese Thermoscreens su visokokvalitetni, energetski efikasni proizvodi koji se mogu koristiti u različitim okruženjima, uključujući poslovne zgrade, industrijske objekte i stambene kuće.

Ove vazdušne zavese imaju mnoge prednosti, uključujući smanjenje troškova energije, poboljšanje kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru i smanjenje nivoa buke.

Thermoscreens vazdušne zavese su idealno rešenje za svaki posao ili dom koji želi da smanji troškove energije i poboljša kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru.

Još jedna inovacija je nova vrsta vazdušne zavese koja se može pričvrstiti na postojeći VRF sistem, što rezultira značajnim uštedama energije, zahvaljujući saradnji sa renomiranim japanskim preduzećem Mitsubishi Electric.

Ponuda Thermoscreen vazdušnih zavesa

Kontaktirajte nas

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

011 329 22 83

Bulevar Despota Stefana 109a, 11000 Beograd