U današnje vreme, tehnologija zauzima sve veću ulogu u našem svakodnevnom životu. Kao takvo, uzbudljivo je videti ugradnju inovativnih funkcija koje dnevne zadatke čine efikasnijim i lakšim za korišćenje. Uz to, ponosni smo što predstavljamo inovaciju koja je već neko vreme na tržištu, ipak se slabo zna za njih – WiFi klime! Sada možete lako da kontrolišete temperaturu svog doma sa bilo kog mesta.

 

Zašto su klime na daljinsko upravljanje sjajna stvar?

Velika većina kućnih aparata ne zahteva daljinsko upravljanje kada smo van kuće. Frižideri, zamrzivači rade bez prekida, dok veš mašine, rerne, mašine za pranje sudova već u glavnom imaju opciju da se upale u određeno vreme. Ali klima uređaji koji poseduju opciju povezivanja na WiFi mrežu i te kako imaju svoju funkciju u domaćinstvu!

Užurban način života koji vodimo i “nenormalna” klima današnjice zahtevaju da se uređaji dodatno prilagode našim životima. Osmočasovno radno vreme, letovanja, zimovanja, poslovni putevi su mnogo jednostavniji kada znate da se kući vraćate u savršenu klimu koju možete podesiti sa bilo kog dela sveta!

Zanimljiva činjenica WiFi povezivanja je ta što uključena lokacija na telefonu omogućuje klimi da se uključi/isključi kada se približite svojoj kući, a da o tome ne morate ni da razmišljate. Naravno, tu su i jednostavnije opcije kojima se povežete na svoj klima uređaj i namestite odgovarajuću temperaturu ukoliko je spoljašnja temperatura niža ili viša od očekivane te zahteva izmene i u domu.

 

Deca na prvom mestu

U Klima M razumemo važnost održavanja udobnog životnog okruženja. Zato u našoj ponudi imamo WiFi klima uređaje koji ne samo da vas rashlađuju i čini vaš prostor udobnim, već i brinu o vašem zdravlju. Klima uređaji u našoj ponudi su dizajnirani da održavaju preporučeni temperaturni opseg od 18-22 C, obezbeđujući vam dobar san bez ugrožavanja zdravlja.

Sa našim WiFi klima uređajima više ne morate da brinete o štetnim sobnim temperaturama, kao što su noćne niske temperature. Svetska Zdravstvena Organizacija navodi da su istraživanja dokazala da je spavanje na temperaturama nižim od 16 stepeni nezdravo.

Podešavanjem minimalne temperature u dečijim sobama možete biti sigurni da temperatura neće pasti ispod željene. Možete biti mirni jer znate da su naši proizvodi dizajnirani tako da se unapred mislilo na udobnost i zdravlje dece.

 

Užurban životni stil

Ne brinite ukoliko vam je jedinica nameštena da se uključi u određeno vreme, a vi ste odlučili da ipak izađete na piće ili večeru sa prijateljima posle posla. Jednostavno pristupite svom klima uređaju putem aplikacije i podesite željeno uključivanje/isključivanje na neko drugo vreme.

 

Energetska ušteda

Umesto da se vratite kući u vrelu ili hladnu prostoriju i tada da uključite klimu da hladi ili greje na najjačem režimu, uključite željeni režim rada putem telefona i uštedite energiju. Često se susrećemo sa komentarima korisnika poput onog kako jednostavno samo uključe turbo režim rada kada stignu kući. Turbo režim znači da klima uređaj mora neverovatno više energije da utroši kako bi prostoriju ugrejao ili rashladio, nego da je uređaj radio sat vremena na optimalnom režimu.

 

Prednosti WiFi klime

Inovacijama i pametnim uređajima koje je 21. vek doneo opuštanje nikad nike bilo jednostavnije, iako isto često uzimamo zdravo za gotovo. Napretkom veštačke inteligencije je dodatno olakšano korišćenje mnogih uređaja, a za to je potrebna samo WiFi mreža.

Moderni klima uređaji se mogu kontrolisati na daljinu pomoću aplikacije za pametni telefon ili glasovnih komandi preko virtuelnih pomoćnika kao što su Amazon Aleksa ili Google Assistant.

Ali, možda je to manje pozitivno iskustvo za mnoge, obzirom da su ti uređaji kod nas i dalje veoma skupi. Da ne spominjemo koliko neki preziru veštačku inteligenciju kao preteča robota koji će preuzeti kontrolu nad svetom.

Jedna od najvećih prednosti WiFi klima uređaja je njihov potencijal za uštedu energije. Tu se ipak skoro svi slažemo, ako ne zbog očuvanja sredine, onda zbog samih računa za struju. Možete lako da isključite klimu kada vam nije potrebna, pazeći da ne radi nepotrebno i ne troši struju. Takođe možete podesiti raspored za automatsko uključivanje i isključivanje klima uređaja, na osnovu vaše dnevne rutine.

Sa funkcijama kao što su programibilni rasporedi i praćenje potrošnje energije, možete pratiti i optimizovati upotrebu klima uređaja. Ekološka svest je i te kako bitna!

Štaviše, WiFi klima uređaji nude veću pogodnost jer eliminišu potrebu za fizičkim daljinskim upravljačima ili ručnim podešavanjem na samoj jedinici. Sa samo nekoliko dodira na ekranu telefona ili glasovnom komandom, možete lako da prilagodite podešavanja temperature, brzinu ventilatora ili čak da prelazite između različitih režima. Ove karakteristike čine WiFi klima uređaje odličnim izborom za sve koji žele da nadograde svoj životni prostor tehnologijom pametne kuće koja nudi i udobnost i praktičnost uz istovremeno uštedu troškova energije.

 

Kontrolisanje klime pomoću aplikacija

Mobilna aplikacija je intuitivna i laka za korišćenje. Većina proizvođača pruža svoje aplikacije besplatno na iOS i Android platformama. Kontrole aplikacija su jednostavne sa današnjim touch telefonima i tabletima.

Povezivanje klima uređaja na WiFi i aplikaciju je takođe veoma lako sa većinom modela koji zahtevaju samo nekoliko jednostavnih koraka. Jednom kada se povežete, nikada nećete morati da brinete da ćete zaboraviti da isključite klimu kada ponovo izađete iz kuće! WiFi klima uređaji nude praktičnost bez napora koja štedi vreme i energiju, a istovremeno pruža optimalnu udobnost u bilo kojoj prostoriji u vašem domu.

 

Mitsubishi Electric WiFi klime

Jedni od lidera u WiFi povezivanju klima uređaja su, naravno, Mitsubishi klime. Ne samo da je povezivanje na WiFi omogućeno što se kućne serije tiče, ali su osmislili kako da klime koje se koriste u poslovnim prostorijama, hotelima i motelima takođe lakše kontrolišu.

Mitsubishi aplikacija pod imenom MELCloud omogućava širok spektar funkcija, počev od glasovne komande sve do postavljanja minimalne i maksimalne temperature. Aplikacija omogućava povezivanje i kontrolisanje više jedinica istovremeno. Takođe su kompatibilni sa toplotnim pumpama njihove proizvodnje.

Napredna dvosmerna komunikacije između aplikacije i klima uređaja/toplotne pumpe pruža realnu komunikaciju između uređaja. To znači da će uneta komanda biti sa sigurnošću izvršena u veoma kratkom vremenskom roku – kompanija navodi da je vreme izvršenja komande između jedne sekunde do minute.

Aplikacija omogućava sledeće komande:

 • Uključi/isključi
 • Promena režima rada
 • Podešavanje željene temperature prostorije
 • Provera sobne temperature u realnom vremenu
 • Kontrolisanje smera protoka vazduha
 • Kontrolisanje brzine ventilatora

 

Carrier WiFi klime

Ni Carrier nije zaostao sa klima uređajima koji podržavaju WiFi povezivanje. Carrier Air Conditioner aplikacija je dostupna kako za android tako i za iOS korisnike. Detaljan video o povezivanju i korišćenju aplikacije možete pogledati na njihovom zvaničnom YouTube kanalu.

Aplikacija omogućava sledeće komande:

 • Uključi/isključi
 • Promena režima rada
 • Podešavanje željene temperature prostorije
 • Kontrolisanje brzine ventilatora
 • Tajmer za svaki dan

 

Za kraj…

WiFi klima uređaji nude više pogodnosti i udobnosti od tradicionalnih. Ne morate da ustanete iz kreveta ili kauča svaki put kada želite da promenite temperaturu ili isključite/uključite uređaj, da ne spominjemo kako daljinski upravljači nikad nisu na mestu na kojem mislimo da su; svi ovi zadaci se mogu obaviti pomoću aplikacije na telefonu gde god da se nalazite u svom domu. Uživajte na letovanju/zimovanju znajući da ćete se vratiti u prijatan dom.

Pored toga, oni koji pate od alergija na polen mogu da se opuste i uživaju u prečišćenom vazduhu bez gušenja, curenja nosa i oticanja.

Pozovite nas i osigurajte i vi svoj komfor još danas!