Toplotne pumpe

011 329 22 83

Mitsubishi electric je jedan od najvećih proizvođača opreme za klimatizaciju u svetu. Klima M kao ovlašćeni uvoznik i diler za teritoriju Srbije ima veliki izbor Mitsubishi proizvoda i rezervnih delova. Servis opreme je obezbeđen.

Mitsubishi toplotne pumpe jedine su koje na našem tržištu rade bez elektro grejača i kada je temperatura napolju do minus 28 stepeni. Pumpa Zubadan, sinonim je za štednju struje, smanjenje troškova domaćinstva i život uz visoke ekološke pricipe koje nameće novo vreme štednje energenata.

 

Racionalno i štedljivo

Matematika sa Mitsubishi toplotnim pumpama vazduh – voda je jasna. Ona je u stanju je da apsorbuje toplotnu energiju iz spoljašnjeg vazduha na toliko efikasan način da na iskorišćen jedan kilovat struje daje i do pet kilovata toplotne energije.

To znači da će vaši domovi ostati topli, a zimski meseci oslobođeni visokih računa za grejanje koji zauzimaju sve veću stavku u kućnom budžetu.

 

Mitsubishi toplotne pumpe čuvaju planetu

Efikasnost je postala vodeći trend kada je u pitanju industrija, zbog čega HVAC sistemi (za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju) postaju sve popularniji u izgradnji i renoviranju kuća i poslovnog prostora. U godinama iza nas, korisnici su mnogo pažnje pridavali pristupačnim cenama ulja i gasa, dok o energetskoj efikasnosti niko nije brinuo.

Osim toga, u građevinskoj industriji bili su popularni objekti koji su potpuno odgovarali vremenu u kojem su građeni, međutim, pomeranjem akcenta na efikasnost, došlo je do preispitivanja i potrebe za odgovarajućom strategijom za korišćenje HVAC tehnologije.

Upravo tu na scenu stupaju toplotne pumpe vazduh-voda, kod kojih je u pogledu potrošnje električne energije, učinak značajno veći od ulaganja. Ovde se na tržištu posebno izdvaja toplotna pumpa Zubadan Mitsubishi Electric.

S obzirom na to da će nova era biti posvećena podizanju ekološke svesti, kao i redukovanju potrošnje električne energije, s ciljem smanjenja troškova, vlade mnogobrojnih zemalja takođe savetuju i podstiču ugradnju ovih pumpi u nove objekte.

Iako zvuči previše dobro da bi bilo istinito, ključ rada toplotnih pumpi vazduh-voda jeste apsorpcija toplotne energije iz spoljašnjeg vazduha, čak i pri temperaturama nižim od minus 20.

 

Mitsubishi toplotne pumpe: Vanjska jedinica, elegantna i tiha

Nova ECO inverter tehnologija, firme Mitsubishi, ne može da se poredi sa standardnim spoljašnjim jedinicama na koje smo navikli. Proizvodi buku ispod 10 decibela i gotovo je nečujan.

Povećan je i radni opseg na 60 stepeni Celzijusa što je za pet stepeni više od konvencionalnih modela. Ovu maksimalnu temperaturu protoka može da održava dok je vani i minus sedam stepeni Celzijusa. Fleksibilan prilikom ugradnje, elegantan, sa skrivenim ventilatorom iza panela i rešetki.

 

Kontroler iz budućnosti i zone grejanja

Revolucionaran novi kontroler Mitsubishi Electric-a poboljšava udobnost i uštedu energije. Funkcija automatske adaptacije meri sobnu i spoljašnju temperaturu, te potom izračunava potreban kapacitet grejanja za prostoriju.

Jednostavno rečeno, temperatura se tako izračunava prema tačnim potrebama, pa se optimalna toplina održava u svakom trenutku, sprečavajući bilo kakvo rasipanje energije.

Štaviše, procenom budućih promena temperature u prostoriji, sistem radi na sprečavanju nepotrebnih povećavanja. Koristeći Ecodan, moguće je kontrolisati dve različite temperature u jednoj kući. Jednim klikom moguće je napraviti dve zone sa različitim nivoom grejanja. Na primer, kroz radijatore u spavaćoj sobi možete pustiti višu, dok u dnevnoj sobi, kroz podno grejanje manju temperaturu.

 

Mitsubishi toplotne pumpe koriste rashladno sredstvo koje ne zagađuje

Mitsubishi Electric nudi širok spektar proizvoda koje koriste najefikasnije rashladno sredstvo R32 koje sa tri puta manjom količinom postiže potpuno identične rezultate kao ranija rashladna sredstva (R410A). Smanjujući i sam prečnik cevovoda za rashladno sredstvo, snižavaju se njegove količine i potrošnja pa tako i nivo CO2 i negativan uticaj na životnu sredinu.

 

Ecodan

Mitsubishi Electric toplotne pumpe iz serije Ecodan namenjene su prvenstveno za ugradnju u stambene zgrade koje za grejanje koriste niskotemperaturni izvore grejanja.

Ecodan serije su tihe, efikasne i, sa jedinstvenom tehnologijom, pružaju najviši nivo toplote uz najmanju potrošnju energije. Elegantna i kompaktna spoljna jedinica sa svojim jednostavnim i elegantnim dizajnom lepo se uklapa u zgradu (jedinice od 8 i 10 kV). Ventilator i zaštitne rešetke su u jednoličnoj crnoj boji. Jedinice većih dimenzija od 16 do 25 kV su dostupne u verziji sa dva ventilatora.

Postoji mogucnost Wi-Fi interfejsa, koji zajedno sa MelCloud aplikacijom omogućava daljinsko upravljanje i kontrolu uređaja preko tableta, telefona ili računara.

 

Zubadan Mitsubishi Electric

Zubadan Mitsubishi Electric je deo Ecodan sistema koji pruža pored efikasnosti jedinstveno rešenje koje može objediniti grejanje, hlađenje i snabdevanje toplom sanitarnom vodom. Idealno je rešenje za nove objekte u izgradnji, “zelene zgrade”, ali i kao rešenje za zamenu već postojećih sistema grejanja u cilju drastičnog smanjenja troškova eksploatacije, bez korišćenja elektro grejača.

Prednosti koje pruža Ecodan sistem u odnosu na druge sisteme grejanja:

 • Niski troškovi eksploatacije – visoko efikasni sistem toplotne pumpe vazduh voda (COP 4,46kW) omogućava izuzetno niske troškove eksploatacije.
 • Nizak nivo buke – najnoviji modeli toplotnih pumpi omogućavaju tih i stabilan rad jedinice; nivo buke je sveden na svega 52 dBA na max. modu grejanja.
 • Jednostavna instalacija i održavanje – potrebno je samo povezati spoljnu i unutrašnju jedinicu (hidrobox).
 • Stabilnost i pouzdanost bez elektro grejača – Ecodan sistem je dizajniran da funkcioniše na optimalnom nivou tokom cele godine; max temperatura vode je 60ºC, a sistem funkcioniše do spoljne temperature od -28ºC.

Mogućnost kontrole sistema preko računara, tableta ili pametnog telefona pomoću aplikacije MELCloud (WiFi interface).

 

Zubadan Mitsubishi unutrašnja jedinica – Sve u jednom

Ecodan kompaktna unutrašnja jedinica D generacije, sve svoje funkcionalne komponente drži na jednom i lako dostupnom mestu. Visine su od 1.4 do 2.05 metara, sa nehrđajućim čeličnim rezervoarom od 170 do 300 litara i širine do 68 centimetara. Lako se uklapa u bilo koji prostor i što je najvažnije, ne smeta.

Instalacija je jednostavna, a ventil za smanjenje pritiska je fabrički ugrađen. Servisiranje je olakšano jer se svi delovi nalaze na prednjoj strani jedinice, na dohvat ruke. Po zahtevu kupaca, mogu doći i sa dodatnim grejačem i ekspanzionom posudom.

Efikasnost je postala vodeći trend kada je u pitanju industrija, zbog čega HVAC sistemi (za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju) postaju sve popularniji u izgradnji i renoviranju kuća i poslovnog prostora. U godinama iza nas, korisnici su mnogo pažnje pridavali pristupačnim cenama ulja i gasa, dok o energetskoj efikasnosti niko nije brinuo.

Osim toga, u građevinskoj industriji bili su popularni objekti koji su potpuno odgovarali vremenu u kojem su građeni, međutim, pomeranjem akcenta na efikasnost, došlo je do preispitivanja i potrebe za odgovarajućom strategijom za korišćenje HVAC tehnologije.

Upravo tu na scenu stupaju toplotne pumpe vazduh-voda, kod kojih je u pogledu potrošnje električne energije, učinak značajno veći od ulaganja. Ovde se na tržištu posebno izdvaja toplotna pumpa Zubadan Mitsubishi Electric koja jedina radi bez elektro grejača do -28⁰C.

S obzirom na to da će nova era biti posvećena podizanju ekološke svesti, kao i redukovanju potrošnje električne energije, s ciljem smanjenja troškova, vlade mnogobrojnih zemalja takođe savetuju i podstiču ugradnju ovih pumpi u nove objekte. Iako zvuči previše dobro da bi bilo istinito, ključ rada toplotnih pumpi vazduh-voda jeste apsorpcija toplotne energije iz spoljašnjeg vazduha, čak i pri temperaturama nižim od -20⁰C. Na taj način, zahvaljujući dobrom koeficijentu efikasnosti (COP), toplotna pumpa Zubadan Mitsubishi Electric na iskorišćen 1kW električne energije može dati i do 5kW toplotne energije.

ZUBADAN MITSUBISHI ELECTRIC

Zubadan Mitsubishi Electric je deo Ecodan sistema koji pruža pored efikasnosti jedinstveno rešenje koje može objediniti grejanje, hlađenje i snabdevanje toplom sanitarnom vodom. Idealno je rešenje za nove objekte u izgradnji, “zelene zgrade”, ali i kao rešenje za zamenu već postojećih sistema grejanja u cilju drastičnog smanjenja troškova eksploatacije, bez korišćenja elektro grejača.

Prednosti koje pruža Ecodan sistem u odnosu na druge sisteme grejanja:

– Niski troškovi eksploatacije – visoko efikasni sistem toplotne pumpe vazduh voda (COP 4,46kW) omogućava izuzetno niske troškove eksploatacije.

– Nizak nivo buke – najnoviji modeli toplotnih pumpi omogućavaju tih i stabilan rad jedinice; nivo buke je sveden na svega 52 dBA na max. modu grejanja.

 Jednostavna instalacija i održavanje – potrebno je samo povezati spoljnu i unutrašnju jedinicu (hidrobox).

– Stabilnost i pouzdanost bez elektro grejača – Ecodan sistem je dizajniran da funkcioniše na optimalnom nivou tokom cele godine; max temperatura vode je 60ºC, a sistem funkcioniše do spoljne temperature od -28ºC.

Mogućnost kontrole sistema preko računara, tableta ili pametnog telefona pomoću aplikacije MELCloud (WiFi interface).

Sistem se sastoji od spoljne jedinice, vrhunske inverter toplotne pumpe vazduh voda gde se svojim kvalitetom izdvaja ZUBADAN serija koja se pokazala kao nezamenljiva u radu na niskim temperaturama sa niskim utroškom električne energije ali i 100% učinkom, i unutrašnje jedinice – Hydroboxa koji je opremljen vrhunskim komponentama koje garantuju dugotrajnu i bezbrižnu eksploataciju.

 

SPOLJNA JEDINICA

KARAKTERISTIKE:

 • Do -28°C u grejanju
 • Do -15°C zadržava 100% kapaciteta
 • T vode 60°C bez el. grejača
 • Kapaciteti: 8 – 23kW

UNUTRAŠNJE JEDINICE

KARAKTERISTIKE:

 • Dostupan u 2 veličine
 • Reverzibilni
 • Sa dodatnim grejačima za prevenciju legionele tokom pripreme PTV
 • PAC-IF061 automatika
 • 2 zone grejanja i hlađenja
 • Energy monitoring
 • Internet kontrola

Hidrobox

 

KARAKTERISTIKE:

 • 1 veličina
 • Reverzibilni
 • Sa dodatnim grejačima za prevenciju legionele tokom pripreme PTV
 • Rezervoar Inox 200l
 • PAC-IF061 automatika
 • 2 zone grejanja i hlađenja
 • Energy monitoring
 • Internet kontrola

Hidrotank

ECODAN

 

Mitsubishi Electric toplotne pumpe iz serije Ecodan namenjene su prvenstveno za ugradnju u stambene zgrade koje za grejanje koriste niskotemperaturni izvore grejanja.

Ecodan serije su tihe, efikasne i, sa jedinstvenom tehnologijom, pružaju najviši nivo toplote uz najmanju potrošnju energije. Elegantna i kompaktna spoljna jedinica sa svojim jednostavnim i elegantnim dizajnom lepo se uklapa u zgradu (jedinice od 8 i 10 kV). Ventilator i zaštitne rešetke su u jednoličnoj crnoj boji. Jedinice većih dimenzija od 16 do 25 kV su dostupne u verziji sa dva ventilatora.

Postoji mogucnost Wi-Fi interfejsa, koji zajedno sa MelCloud aplikacijom omogućava daljinsko upravljanje i kontrolu uređaja preko tableta, telefona ili računara.

SPOLJNA JEDINICA

KARAKTERISTIKE:

 • Do -20°C u grejanju
 • T vode 60°C bez el. grejača
 • Kapaciteti: 4 – 20kW

  UNUTRAŠNJE JEDINICE

  KARAKTERISTIKE:

  • Dostupan u 2 veličine
  • Reverzibilni
  • Sa dodatnim grejačima za prevenciju legionele tokom pripreme PTV
  • PAC-IF061 automatika
  • 2 zone grejanja i hlađenja
  • Energy monitoring

   Hidrobox

   KARAKTERISTIKE:

   • 1 veličina
   • Reverzibilni
   • Sa dodatnim grejačima za prevenciju legionele tokom pripreme PTV
   • Rezervoar Inox 200l
   • PAC-IF061 automatika
   • 2 zone grejanja i hlađenja
   • Energy monitoring
   • Internet kontrola

    Hidrotank

    Kontaktirajte nas

    Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

    011 329 22 83

    Bulevar Despota Stefana 109a, 11000 Beograd