ME HEAT PUMPS backup

{ Text Block: }

MITSUBISHI ELECTRIC EFIKASNO REŠENJE GREJANJA-ECODAN: GREJANJE KOJE GLEDA U BUDUĆNOST

Kako se u poslednje vreme sve više govori o obnovljivim izvorima energije i naporima koji se preduzimaju na polju ekologije, KLIMA M sa zadovoljstvom predstavlja rešenje koje nudi Japanska kompanija Mitsubishi Electric, a koje će troškove grejanja svesti na minimum sa jedne strane, a komfor i zadovoljstvo na najviši nivo sa druge.

Ecodan je jedinstveno rešenje toplotne pumpe koje  može objediniti grejanje, hlađenje i snabdevanje toplom sanitarnom vodom. Idealno je rešenje za nove objekte u izgradnji, ‘zelene zgrade’ ali i kao rešenje za zamenu već postojećih sistema grejanja u cilju drastičnog smanjenja troškova eksploatacije.

Sistem se sastoji od spoljne jedinice , vrhunske inverter toplotne pumpe gde se svojim kvalitetom izdvaja ZUBADAN serija koja se pokazala kao nezamenljiva u radu na niskim temperaturama sa niskim utroškom električne energije ali i 100% učinkom, i unutrašnje jedinice – Hydroboxa koji je opremljen vrhunskim komponentama koje garantuju dugotrajnu i bezbrižnu eksploataciju.  Spoljan i unutrašnja jedinica povezane su freonskim razvodom što omogućava smeštanje jedinice spolja bez bojazni da će doći do smrzavanja tečnosti u sistemu.

Spoljan jedinica se može prilagoditi bilo kojim potrebama za toplom vodom, bilo to podno ili radijatorsko grejanje u kombinaciji sa pripremom tople sanitarne vode. Hidrobox je opremljen elektronikom za dva grejna kruga i omogućava primenu kombinacije podnog i radijatorskog grejanja.

Novi reverzibilni hidrobox pored grejanja omogućava i funkciju hlađenja u letnjem periodu čime je zadovoljena potreba korisnika tokom cele godine, uz uštedu koju pruža Ecodan sistem.

{ Single Image: 1714 }

shema-kuce

{ Blank Space }

{ Text Block: }

Prednosti koje pruža Ecodan sistem u odnosu na druge sisteme grejanja:

  • Niski troškovi eksploatacije-visoko efikasni sistem toplotne pumpe vazduh voda (COP 4,46kW) omogućava izuzetno niske troškove eksploatacije
  • Nizak nivo buke-najnoviji modeli toplotnih pumpi omogućavaju tih I stabilan rad jedinice; nivo buke je sveden na svega 52 dBA na max. modu grejanja
  • Jednostavna instalacija I održavanje-potrebno je samo povezati spoljnu i unutrašnju jedinicu (hidrobox)
  • Stabilnost i pouzdanost bez elektro grejača-Ecodan sistem je dizajniran da funkcioniše na optimalnom nivou tokom cele godine; max temperatura vode je 60 oC, a sistem funkcioniše do spoljne temperature od -28 oC. Specijalna serija Zubadan garantuje funkcionisanje uređaja sa 100% kapaciteta i na spoljnoj temperaturi od -15oC. Uređaj to postiže bez ikakvog  postojećeg ili dodatnog elektro grejača, uz pomoć patentirane Flash Injection tehnologije.

{ Single Image: 1732 }

shema-sa-strelicama-sr

{ Blank Space }

{ Text Block: }