Kondenz pumpe

011 329 22 83

EDC je Engleska Kompanija koja sama dizajnira i razvija svoje elektronske uređaje i kondenz pumpe. Ceo EDC program služi za poboljšanje efikasnosti, pouzdanosti i kontrole sistema.

Kondenzatna pumpa je specifičan tip pumpe koja se koristi za pumpanje kondenzata (vode) proizvedene u sistemu za grejanje i hlađenje. Kondenzatne pumpe su dizajnirane za rukovanje malim količinama vode pri relativno visokim pritiscima.

Kondenzatne pumpe se obično koriste u sistemima za klimatizaciju, gde uklanjaju vodu koja se kondenzovala iz kalemova isparivača. Voda se tada obično odvodi van zgrade. U nekim slučajevima, kondenzovana voda se može ponovo koristiti, na primer, u stakleniku ili za navodnjavanje.

Kondenzatne pumpe obično imaju automatski prekidač koji uključuje pumpu kada nivo vode dostigne određenu tačku. Pumpe su takođe opremljene sigurnosnim plivajućim prekidačem koji sprečava da pumpa radi na suvo.

Pumpu čine kućište, radno kolo i motor. Kućište je obično napravljeno od nerđajućeg čelika ili plastike. Radno kolo pomaže da se tečnost pomera kroz pumpu. Motor obezbeđuje snagu za okretanje radnog kola.

 

Neki sistemi nemaju kondenz pumpe

Većina sistema nema kondenzacione pumpe jer su u stanju da koriste gravitacionu silu da povuku vodu. Međutim, postoje neki izuzeci, na primer kada je sistem instaliran ispod prizemnja ili ako je odvodna linija duga i ima više kolena. U ovim slučajevima neophodna je kondenzaciona pumpa koja će pomoći u uklanjanju vode.

 

Šta se dešava kada kondenz pumpa otkaže?

Ukoliko vam se pumpa za kondenzat pokvari, posledice mogu biti ozbiljne. Vaš sistem bi se moglao pregrejati i ugasiti, ili još gore, izazvati požar. Pored toga, vaš dom bi mogao da pretrpi štetu od vode ako se posuda za kondenzat prelije. Da biste izbegli ove probleme, važno je da vašu pumpu za kondenzat redovno proverava profesionalac.

Najčešći znak da vaša pumpa za kondenzat ne radi je kada počne da proizvodi čudne zvukove. Ostali znaci uključuju curenje vode oko jedinice, račune za energiju veće od uobičajenih i neobične mirise koji dolaze iz oblasti sistema. Najveći pokazatelj problema sa pumpom za kondenzat je da se vaš klima uređaj neće uključiti. Klima uređaji se često isključe kako bi sprečili prelivanje rezervoara za kondenz pumpe.

Ako mislite da vam pumpa za kondenzat ne radi, nemojte čekati da pozovete profesionalca.

 

EDC kondenz pumpe

Klima M d.o.o. u ponudi ima pumpe Engleske kompanije EDC. Ova kompanija dizajnira i razvija sopstvene elektronske uređaje i pumpe za kondenzat. Kompanija posluje dugi niz godina i ima dobro uspostavljenu reputaciju za kvalitetne proizvode.

Kondenzatne pumpe kompanije EDC su neke od najpouzdanijih na tržištu. Lako se instaliraju i zahtevaju malo održavanja, što ih čini popularnim izborom za zaposlene vlasnike kuća i preduzeća.

Kontaktirajte nas

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

011 329 22 83

Bulevar Despota Stefana 109a, 11000 Beograd