Europan je kompanija koja se nalazi na jugu Italije, specijalizovala se za proizvodnju predizolonvanih poliuretanskih panela koji se koriste za izradu ventilacionih kanala.

Europan pruža maksimalan rezltat uz minimalno korišćenje resursa.

Europan je kompanija nastala na jugu Italije, 1996. godine, koja je razvila proizvodnju materijala za izgradnju ventilacionih kanala, stvarajući na tržištu sveobuhvatnu i efikasnu prodajnu mrežu. Početak novog milenijuma predstavlja važnu prekretnicu za Europan- kompanija se specijalizuje za proizvodnju poliuretanskih panela (PIR/PUR), predizolovanih aluminijumom, koji se koriste za izradu kanala za distribuciju vazduha.

Nakon toga, kompanija evoluira ka novom modelu upravljanja, usmerenom na kontinuiranu potragu za inovacijama u svojim proizvodima. Obezbeđuje maksimalan kvalitet proizvodnje, koji ispunjava svaki zahtev kupaca, a ambiciozan razvojni projekat ka kontinuiranom procesu inovacija koji je Europan pokrenuo, garantuje mu istaknutu poziciju među glavnim kompanijama u sektoru ventilacionih sistema.

Poslovna etika, smanjenje uticaja na životnu sredinu i eko-održivost su osnova odgovornog delovanja i tržišne ponude Europan-a.

Projektovanje, proizvodnja i isporuka tehnološki naprednih, kvalitetnih i pouzdanih sistema ventilacionih mreža, predstavlja osnovni princip za Europan, kako bi ponudio rešenja prilagođena da pojednostave radni učinak u pogledu vremena i troškova, čime se efikasno odgovara na svaku potrebu i zahtev tržišta.

 

Šta nudi Europan

Europan proizvodi, koristeći novo tehnološki napredno postrojenje, predizolovane poliuretanske panele, obostrano obložene aluminijumskim folijama. Takođe, u ponudi ima i sve što je potrebno za praktičnu, ekonomičnu i tehničku izgradnju kanala za distribuciju vazduha u sistemima za ventilaciju i klimatizaciju: poliuretanske panele, pribor (aluminijumski profili i lepkovi), alate za ugradnju kanala, opremu za sečenje i mašine za obradu. Svi proizvodi brenda Europan: poliuretanski paneli, skriveni sistemi prirubnica, specijalni lepkovi i drugi upotrebni i potrošni materijali, deo su jedinstvenog proizvodnog sistema, koji, uz poštovanje kvaliteta, obezbeđuje maksimalne rezultate uz minimalno korišćenje resursa.

Svi sistemi koje proizvodi Europan kreirani su da odgovore na potrebe različitog dizajna i primene. Oblasti primene se tiču malih i velikih objekata u stambenom, civilnom, javnom, industrijskom i bolničkom sektoru. Krajnjem kupcu se pomaže u različitim fazama – od izbora proizvoda, preko projektovanja i, na kraju, do faze izgradnje i ugradnje kanala.

 

Europan nudi dve linije proizvoda:

  1. Classic liniju

Vodeći proizvod kompanije pod nazivom Poli pripada liniji Classic, koju predstavlja sendvič panel od ekspandiranog poliuretana, obostrano obložen reljefnom i/ili glatkom aluminijumskom folijom, sa karakteristikama ekstremne lakoće i obradivosti.

  1. Praktico liniju

Praktico linija je nastala pažljivim razmatranjem kako poboljšati i pojednostaviti rad kupaca u smislu vremena, novca i učinka. Paneli iz linije Praktico su aluminijumski sklopivi paneli prethodno isečeni pod uglom od 45° u standardnim veličinama, praktični i laki za transport. Ideja je da po sistemu “uradi sam” omoguće uštedu vremena, troškova rada i troškova transporta.

 

Tehnologija i razvoj

U 2006. godini kompanija je uložila značajna sredstva u unapređenje tehnologije proizvodnje, kupovinom novog postrojenja visokog pritiska najnovije generacije za proizvodnju i realizaciju visokokvalitetnih PIR/PUR panela.

europan poseduje tri korisna patenta: 2 patenta o metodama obrade (PRAKTICO) i 1 patent za proizvodne alate (COMBI).

 

Kvalitet

Europan je u skladu sa politikom kompanije, koja je uvek bila usmerena ka zadovoljavanju različitih potreba kupaca, implementirao sistem upravljanja kvalitetom prema UNI EN ISO 9001:2008 standardu, koji ima za cilj da potvrdi tehničku ispravnost proizvoda i procesa. Već nekoliko godina kompanija ima sertifikat UNI EN ISO 9001 od strane RINA (SINCERT akreditovano telo). Takva sertifikacija je dala stimulans u potrazi za stalnim poboljšanjem i inovacijama.

 

Sertifikati

Posvećenost unapređenju potvrđuju i česta laboratorijska ispitivanja kojima se naši paneli podvrgavaju, da bi potvrdili sledeće tehničke performanse: sertifikati o reakciji na vatru, zatezna čvrstoća, kompresija, otpornost na pritisak, testovi za određivanje toplotne provodljivosti, testovi za određivanje rasta mikroba, stabilnost dimenzija, toksičnost dima, nepropusnost vazduha, propustljivost i upijanje vode.

 

Životna sredina

Europan je, takođe, zaokružio sistem upravljanja životnom sredinom, koji je kompaniji doneo prestižni ekološki sertifikat ISO 14001:2004 (izdat od strane RINA). Ovaj cilj je postavljen u duhu stalne pažnje i posvećenosti, koji kompaniju stavljaju u prvi plan, ne samo na ekonomskom planu, već i na delikatnim društvenim i ekološkim problemima.

Europan se danas ističe na tržištima svojim kvalitetom, profesionalnošću i fleksibilnošću proizvodnje i ove karakteristike predstavljaju snagu kompanije koja joj omogućava da u proizvodnji ventilacionih kanala nudi proizvode, sisteme, rešenja i usluge koji zadovoljavaju potrebe domaćeg i međunarodnog tržišta. Sofisticirani poslovni procesi i sistemi garantuju odličan kvalitet proizvoda. Europan svoj način poslovanja zasniva na punoj podršci svojim kupcima, pružajući im tehničku podršku, kako u izboru proizvoda tako i u njegovoj upotrebi, sa izuzetnim rezultatima u pogledu zadovoljstva kupaca.

Kontaktirajte nas

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

011 329 22 83

Bulevar Despota Stefana 109a, 11000 Beograd