EDC je Engleska Kompanija koja sama dizajnira i razvija svoje elektronske uređaje i kondenz pumpe. Ceo EDC program služi za poboljšanje efikasnosti, pouzdanosti i kontrole sistema.

Cougar je potapajuća kondenz pumpa za automatsko uklanjanje kondenz vode iz odvlaživača i unutrašnjih jedinica sistema za klimatizaciju.

Jaguar kondenz pumpa je praktična jer se  lako uklopa i jednostavana je za održavanje – specijalizirana za instalatere I brzo I lako se ugrađuje.

EDC kondenz pumpe

 

Kondenz pumpe su osnovna komponenta mnogih industrijskih i komercijalnih postrojenja. Bilo da se radi o bojleru, jedinici za klimatizaciju ili rashladnom sistemu, kondenz pumpe igraju važnu ulogu u održavanju pravilnog funkcionisanja sistema. Ne samo da povećavaju efikasnost sistema, već pomažu i u zaštiti opreme od oštećenja izazvanih prekomernom vlagom. Uklanjaju vlagu pre nego što se akumulira i nanese štetu uređaju ili okolini. Danas na tržištu postoji različiti modeli kondenz pumpi, od kojih svaki ima jedinstvene karakteristike i prednosti koje odgovaraju različitim primenama.

Kondenz pumpe su posebna vrsta pumpi pomoću kojih se kondenz može ispumpati, ukoliko ne može prirodno da otiče. Ove pumpe efikasno sakupljaju i odlažu kondenz koji nastaje usled sistema za klimatizaciju ili hlađenje. Korišćenjem ovih pumpi smanjuje se rizik od oštećenja vodom poslovnih prostorija, javnih zgrada kao i privatnih stambenih jedinica.

 

Prednosti korišćenja elektronskih senzora

Većina kondenz pumpi je opremljena klasičnim plivajućim prekidačem. Medjutim, EDC je odlučio da koristi potpuno drugačiji pristup. Sve EDC kondenz pumpe su opremljene elektronskim senzorom koji je mnogo pouzdaniji od klasičnog plovka. U elektronskom senzoru nema pokretnih delova koji se mogu zalepiti zbog prljavštine u kondenzatu i na taj način sprečiti ispravan rad pumpe. Još jedna prednost je fleksibilno pozicioniranje. Specijalni dizajn znači da pumpa ne mora da bude postavljena tačno horizontalno, već može da prihvati ugao nagiba do 90°. Zbog toga se senzor pumpe ili pumpa mogu montirati vertikalno ili horizontalno, tačno na mestu gde ima slobodnog prostora.

U našoj ponudi imamo dve vrste EDC kondenz pumpi:

Cougar je potapajuća pumpa za uklanjanje kondenza, dizajnirana da automatski uklanja kondenzovanu vodu iz rashladnih komora, odvlaživača i sistema za klimatizaciju. Pumpa je predviđena za ugradnju u posudu u kojoj se skuplja kondenz.

Kondenz se generalno posmatra kao voda koja nastaje kondenzacijom iz vazduha. Nivo vode se meri elektronskim sistemom za kontrolu energije (EECS-Electronic Energy Control System). Elektronski senzor aktivira kapacitet pumpanja i, ako je potrebno, alarm, i sprečava inače uobičajene mehaničke blokade plovaka.

Cougar je odličan izbor, jer je uređaj malih dimenzija, kompaktan, niske cene i male potrošnje energije. Sve električne komponente su bezbedno zatvorene protiv prodiranja vlage.  U radu je snažan, a tih.

 

Panther je čvrsti i samostalni elektronski sistem za uklanjanje kondenza, dizajniran da se uredno i lako uklopi u čak i najmanji klima uređaj ili kanal. Mali daljinski senzor se može ugraditi unutar ventila za rukovanje vazduhom, dok se pumpna jedinica može postaviti na drugom mestu. Senzor se može postaviti na bilo koju pogodnu lokaciju unutar opreme ispod nivoa posude za sakupljanje.

Senzor će automatski pokrenuti pumpu kada se otkrije kondenz i zaustaviti pumpu kada se kondenz ukloni. Panther senzor je, takođe, opremljen alarmom za detekciju visokog nivoa vode, koji će aktivirati alarm ako nivo vode poraste do opasnog nivoa. Pumpa će nastaviti da radi sve dok se ne dostigne minimalni nivo vode i tada će se alarm resetovati. Lako se montira, tih je pri radu, sadrži elektronski sistem kontrole energije (EECS).

 

Životni vek kondenz pumpe je između dve i tri godine, mada to najviše zavisi od kvaliteta pumpe. Način i intenzitet upotrebe takođe utiče na to koliko dugo će trajati kondenz pumpa. Ako je Vaš HVAC sistem stalno izložen prljavštini, možda ćete morati da zamenite pumpu ranije nego što je očekivano. 

EDC je kompanije koja sama dizajnira i razvija svoje elektronske uređaje i kondenz pumpe. Kako svet postaje sve više energetski svestan, EDC odgovorno nastavlja da energetsku efikasnost tretira kao prioritet. Napredak EECS tehnologije rezultira dokazanim, merljivim prednostima kako za instalatere, tako i za krajnje korisnike. Ove prednosti uključuju smanjenu potrošnju energije, niže troškove energije i ekološki rad kondenz pumpi.

 

 

Kontaktirajte nas

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

011 329 22 83

Bulevar Despota Stefana 109a, 11000 Beograd