Toplotne pumpe

011 329 22 83

Reverzibilne Aqua snap plus chiller toplotne pumpe sa inverter tehnologijom dizajnirana je za sve kućne i komercijalne prostore i nudi visok nivo efikasnosti, izusetno nizak nivo buke i rad na veoma niskim temperaturama.

Može se povezati na već postojeći sistem grejanja kaoi povezati na Carrier fan coil uređaje.

Toplotne pumpe kompanije Carrier sa inverter tehnologijom dizajnirane su za sve kućne i komercijalne prostore sa najvišim nivoom efikasnosti. Izusetno nizak nivo buke i rad na veoma niskim temperaturama, izdvaja ovaj proizvod od mora sličnih na tržištu. Lako se mogu povezati na već postojeći sistem grejanja, kao i na sve druge Carrier “fan coil” uređaje.

 

Toplotne pumpe AquaSnap PLUS: Efikasne, moćne i štedljive

Novi AquaSnap PLUS rashladni uređaji (30AW verzija) moćne su reverzibilne toplotne pumpe koje mogu da odgovore na sve Vaše različite potrebe, bilo da se radi o stambenim ili poslovnim objektima.

Inženjeri iz Carriera u ove su pumpe ugradili pouzdane i kvelitetne delove, uključujući jednu od najnaprednijih elektronskih komponenata i kontrola inverter uređaja u ovoj industriji.

Carrier toplotne pumpe vazduh/voda mogu se pohvaliti impresivnom energetskom efikasnošću i savšeno se uklapaju u ostale uređaje ovog renomiranog proizvođača, zbog čega će u Vašim domovima uvek biti idealna temperatura, bez obzira kakvo je vreme napolju.

Ove toplotne pume se veoma jednostavno integrišu sa već postojećom opremom. Lako se uklapaju sa rezervoarom tople vode za Vaše domaćinstvo, od 200 ili 300 litara ili termalnim solarnim panelom. Nema razloga za dodatne i nepotrebne troškove.

Integracija sa:

 • Hidroničkim modulom
 • Kotlom
 • Odvlaživačem

 

Distribucija kroz:

 • Podne sistemime grejanja
 • Radijatore
 • Ventilator konvektore

 

Prilagođeno i za:

 • Solarne panele
 • Grejače za bazene
 • Proizvodnju tople vode za domaćinstvo

 

Carrier uz svoje toplotne pumpe nudi naprednu tehnologiju

AkuaSnap PLUS toplotna pumpa izuzetno je efikasna kod grejanja, ali i hlađenja. Uštede za korisnike su tolike da se u Evropskoj uniji sprovode podsticajni programi za ugradnju ovakvih pumpi. Temperatura izlazne vode do 60 stepeni Celzijusa je idealna za toplu vodu za kućnu upotrebu.

Tehnologija hibridnog DC invertera koji menja brzinu kompresora kako bi opterećenje rada uvek bilo optimalno, te ne dovodi do rasipanja potrošnje, ali ni menjanja temperature u prostorijama. Grejanje u hladnim danima uz ove pumpe je moguće i kada je tempetaruta vani minus 20 stepeni, dok se leti i po najvećim vrućinama ne treba brinuti da prostor neće biti efikasno ohađen. Pumpa moćno rashađuje i kada je vani čak 46 stepeni.

DC inverter koji koriste ove toplotne pumpe donosi sasvim nove poglede na energetsku efikasnost, jer kombinuje dva elektronska upravljanja (PAM i PVM).  U zavisnosti koliko vam brzo i koliko puno energije treba, radiće određeni kompresor kako ne bi došlo do bespotrebnog rasipanja energije. PAM radi na maksimalnim opterećenjima, a PVM pri delomičnim.

Pored upotrebe dvostrukog rotacionog kompresora, posebna pažnja je posvećena eliminisanju buke. Zbog toga ventilator ima novi oblik, a kompresor dvostruku izolaciju kao i novi prigušivač za vibrirajuće komponente.

Napredna tehnologija Carrier toplotnih pumpi

 • Lemljeni pločasti izmenjivač toplote: Visoka efikasnost, sa antikorozivnim dejstvom zaštite.
 • Ventil za modulaciju impulsa: Elektronski optimizuje protok rashladnog sredstva.
 • Dvostruki rotacioni kompresor: motor za savršeno balansiran rad.
 • Motor ventilatora: Bez četkica i bez vibracija, povećan ventilator za bolje performanse i pouzdanost.
 • GMC kontoler: Kontinuirano analizira vodu, uslove okoline i navike domaćina, kako bi obezbedio najoptimalniji rad i maksimalnu uštedu energije.

 

Priodužen radni vek uređaja i zaštita okoline

“United Technologi ACE sistem” garantuje najviše standarde proizvodnje.

Svaka pumpa prolazi kroz niz višestrukih testova u različitim fazama proizvodnje. Upotreba visokokvalitetnih delova i komponenti garantuje ukupan kvalitet i pouzdanost, a hibridni DC kompresor smanjuje naprezanje delova i  povećava radni vek uređaja. Čista okolina i vazduh koji udišemo je prioritet kompanije Carrier.

AquaSnap koriste vazduh kao primarni izvor energije što rezultira smanjenjem emsije CO² u atmosferi, te upotrebu drugih resursa koji zagađuju prirodu.

Sve komponente toplotne pumpe su bez ikakvih opasnih materija i posebno dizajnirane da efikasno upotrebljavaju rashladno sredstvo R-410A koje ne oštećuje ozon.

 

Novi korisnički interfejs AquaSnap toplotne pumpe

Korisnički interfejs najnovije generacije ima veliki ekran za prikaz celog sistema podešavanja i radnih parametara uz proširene funkcije kao što je raspored tajmera, tihi režim, te programi unapred podešenog rada. Automatska dijagnostika i programi konfiguracije olakšavaju rad serviserima. U tu svrhu ugrađeno je i nekoliko senzora na ključne delove pumpe kako bi svakog momenta pratili stanje i rad čitavog sistema.

Na daljinskom upravljaču omogućena je jednostavna opcija za programiranje, gde jednim dodirom odmah dobijate Vaša idealna podešavanja („Kuća“, „U gostima“ i  „Spavanje“).

Nenametljive LED diode na daljinskom upravljaču pokazaju kakav je status toplotne pumpe, one signaliziraju i moguće greške u radu.

 

Jednostavna instalacija toplotne pumpe

Pumpe 30AW su posebno dizajnirane za jednostavnu instalaciju i servis. Uz tri okreta dugmeta, lako se dolazi do svih unutrašnjih komponenti ovih toplotnih pumpi. Na prednjem panelu nalaze se sve glavne komponente za redovne provere; održavanje cevi za rashladno sredstvo, kontrolna kutija, električni priključci, kompresor, hidraulika i drugi ključni unutrašnji delovi. Voda i odvodni priključci su takođe lako dostupni sa zadnjeg dela pumpe. Svi parametri se jednostavno mogu podesiti i kontrolisati preko računara.

TOPLOTNE PUMPE AQUA SNAP CARRIER

 

Moderan način života diktira da provodimo više od 75% vremena u zatvorenim prostorijama.

Pored spoljnih zagađivača koji unutrašnji vazduh čine štetnim, često duvaski dim, virusi i mikroorganizmi, kao i pašina čine unutraćnji vazduh nezdravim.

Nova g eneracija Carrier prečišćivača vazduha, koji mogu da budu u portabilnoj stonoj varijanti, kao i za veće prostorije, obezbeđuje visok nivo prečišćavanja vazduha i maksimalan kvalitet unutar prostorija.

Najkvalitetniji filteri i nizak nivo buke kao i različiti režimi rada čine ovaj proizvod neizbežnim u modernim uslovima života i poslovanja.

Kontaktirajte nas

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

011 329 22 83

Bulevar Despota Stefana 109a, 11000 Beograd