ALP System je baziran na korišćenju sendvič panela sačinjenog od poliuretanske (PUR) tvrde pene obložene ravnom ili reljefnom aluminijskom folijom. Zbog toga se strujanje vazduha kroz ove kanale odvija u potpunoj tišini, bez ikakvih odstupanja u temperaturi, vlažnosti i nivou čistoće.

ALP System predizolovani HVAC kanali mogu se upotrebljavati za sve namene, garantujući odlične rezultate, a uz to se lako sklapaju i montiraju.

Svi vazdušni kanali mogu da prenese vazduh, ali samo savršen sistem poput ALP-a, to radi na najefikasniji mogući način, nudeći idealnu propusnost sa jedne i maksimalnu izolaciju sa druge strane. Bilo da je u zatvorenom ili otvorenom, bilo da se prostor klimatizuje, greje ili hladi, ovi kanali će obezbediti vrhunsku prohodnost vazduha i uštedu energije.

ALP System je baziran na korišćenju sendvič panela sačinjenog od poliuretanske (PUR) tvrde pene obložene ravnom ili reljefnom aluminijskom folijom. Zbog toga se strujanje vazduha kroz ove kanale odvija u potpunoj tišini, bez ikakvih odstupanja u temperaturi, vlažnosti i nivou čistoće.

ALP System predizolovani HVAC kanali mogu se upotrebljavati za sve namene, garantujući odlične rezultate, a uz to lako se sklapaju i montiraju. Superiorne mehaničke karakteristike prati izuzetna fleksibilnost instalacije, dok će širok proizvodni asortiman zadovoljiti gotovo sve zahteve kupaca. Garantuju visoku bezbednost, veoma su otporni u slučaju požara i ključno utiču na higijenu prostorija u kojima provodimo vreme.

Dijapazon dodatne opreme takođe je bogat kao i potrošni materijali koji omogućavaju sastavljanje bilo koje vrste kanala „po meri“, koristeći samo jednostavne ručne alate i mašine.

 

Panel je srce ALP vazdušnih ploča

Sendvič panel sastoji od ploče od poliuretanske pene sa obe strane obložene aluminijumskom folijom. Izuzetno su čvrste, mogu da izdrže pritiske do 5000 paskala. Tako ova pena visoke gustine sa posebnom hemijskom strukturom sa skupljenim ćelijama, ne dozvoljava nikakvo upijanje vode. Štaviše, testovi ubrzanog starenja sprovedeni u laboratoriji pokazali su da nakon 25 godina izolacija ALP panela je smanjena tek za šest odsto. Ovo je garancija da zadržavaju visoke performanse mnogo godina.

Aluminijumska folija, koja ima izvanredne karakteristike otpornosti na koroziju i izdržljivost, te deluje kao potpuna barijera protiv pare. ALP System nudi i aluminijumske folije tretirane specijalnim “antimikrobnim” jedinjenjem koje se pokazalo efikasnim protiv širokog spektra bakterija, gljivica i buđi. Ako se postavljaju vani, ovim kanalima ne treba dodatna obloga i izolacija, dapače, epoksid premaz čini ih posebno otpornim na UV zrake i druge vremenske (ne)prilike. Hemikalije i materijali koji se koriste u izradi ovih panela usporavaju plamen i povećavaju bezbednost ako se ugrađuju u zatvorene prostore.

 

Uz ALP vazdušne kanale samo je mašta granica

ALP je razvio širok spektar panela koji se razlikuju po debljini ploče, foliji i završnom sloju folije, kako bi se ispunili sve moguči zahtevi za ugradnju.

Kvaliteta ALP sistema ne odnosi se samo na ploče, već i na potrošne materijale, razne profile i pribor, koji čine osnovne elemente za izradu ovih cevi najviše učinkovitosti.

 

– Debljina ploče:

21 do 30 milimetara

 

– Folija za oblaganje:

Aluminij – od 80 do 500 mikrona

Nehrđajući čelik – 100 mikrona

 

– Završna obrada folije:

reljefno ili glatko

antimikrobno (glatko)

 

– Gustoća pene:

48 kg/m3

 

Koji su paneli pogodni za koju upotrebu:

 • Od 21 milimetar sa aluminijskom folijom sa 80 mikrona, pogodni su za instalacije na bazenima, bioskopima pozorištima i drugim sličnim mestima.
 • Od 21 milimetar sa aluminijskom folijom sa 200 mikrona, donose krutost i čvrstoću, pa su pogodni za velike kanale koji se ugrađuju u radionice i fabrička postrojenja.
 • Od 30 milimetara sa aluminijska folijom sa 200 mikrona, pružaju vrhunske izolacione karakteristike i čvrstoću, za dugotrajne dobre performanse čak i u teškim vremenskim uslovima. Idealni za vanjsku upotrebu.
 • Sa antimikrobnim tretmanom koriste se za posebne primene i prikladni su za bolnice, operacione sale, farmaceutske i prehrambene kompanije.
 • Sa folijom od nehrđajućeg čelika koriste se u poslovima gde je česta primena agresivnih proizvoda za dezinfekciju.

 

Antimikrobni vazdušni kanali čuvari vašeg zdravlja

Predizolirani antimikrobni vazdušni kanal ALPactive predstavlja briljantnu tehnološku inovaciju za sve prostore u kojima su potrebni visoki higijenski standardi, kako bi se zaštitlo ljudsko zdravlje. Njihova primena idealna je u bolnicama, ali i u industrijskim postrojenjima.

Nedavna istraživanja pokazala su da se većina mikroorganizama u našim prostorijama prenose distribucijom vazduha iz vazdušnih sistema. Ovi sistemi su bili i HVAC kanali, dok se nije pojavila ALPactiva.

Ona koristi prirodno antimikrobno delovanje srebra i testirana je kroz najzahtevnije industrijske procese, gde se pokazala izrazito učinkovitom.

U testiranjima je dokazano da sprečava širenje bakterija popout Legionele, Stafilokoke, Ešerihije i Kandide, te virusa SARS-a i Ptičije gripe.

 

Efikasni u uštedi energije

Uz ALP System predizolovani HVAC kanale ušteda enegrije garantovana je od čak više od 85 odsto, što drugi materijali za izolaciju ne mogu postići.

 

Lako menjaju boju

Ovi vazdušni kanali lako se jednostavo boje i tako uklapaju u svaki prostor i zamišljeni dizajn. Bojom se mogu i istaći, ako je potrebno da budu potpuno vidljivi.

 

Snažni, učinkoviti, a lagani

ALP System kanali kada se porede sa ostalim na tržištu lakši su i do 10 puta, što potpuno olaškava montiranje i postavljanje. Sa druge strane smanjen je pritisak na krovnu konstukciju na kojoj se obično nalaze.

 

Čuvari životne sredine

Vazdušni kanali kompanije ALP ne sadrže štetni CFC te zadovoljavaju stroge evropske i međunarodne ekološke standarde.

 

Jednostavno održavanje i higijena

Do detalja se mogu vrlo lagano oprati, kako spolja tako i iznutra. Ovako olakšano rukovanje kanalima čini ih potpuno higijenskim.

Primena ALP system-a:

 

 • Industrijski objekti
 • Prehrambena industrija
 • Bolnice i operacione sale
 • Farmaceutska industrija
 • Bele sobe
 • Javni i rekreacioni objekti
 • Kancelarije
 • Aerodromi
 • Stambeni objekti

Štede energiju

ALP System pred-izolovani HVAC kanali garantuju uštedu energije od 85,32% – što ostali izolacioni materijali jednostavno ne mogu postići.

Mogu se obojiti

ALP System pred-izolovani HVAC kanali mogu se obojiti tako da se uklope u svako okruženje/dizajn, što je posebno dobrodošlo ako moraju biti potpuno vidljivi.

Lagani, a snažni

Kada se uporede sa ostalim tradicionalnim kanalima, ALP System pred-izolovani HVAC kanali su 10 puta lakši, što ih čini jednostavnijim za rukovanje i montažu, a predstavljaju i mnogo manje opterećenje za krovnu konstukciju objekta u koji se montiraju.

Ekološki potvrđeni

ALP System pred-izolovani HVAC kanali ne sadrže CFC i zadovoljavaju stroge evropske i međunarodne ekološke standarde.

Lako se održavaju i higijenski su

ALP System pred-izolovani HVAC kanali se mogu u potpunosti oprati kako spolja tako i iznutra, što ih čini potpuno higijenskim.

Kontaktirajte nas

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

011 329 22 83

Bulevar Despota Stefana 109a, 11000 Beograd